OP DREEF

Sportmassage en -verzorging

Medical taping.

 

Denk je aan spieren, dan denk je aan kracht en beweging. Echter, spieren hebben nog meer invloed op het welzijn van het lichaam. Zo hebben ze bijvoorbeeld invloed op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur.

Werken je spieren dus niet goed, dan kan dat meerdere lichamelijke klachten geven.

Het idee achter medical taping is dan ook om met het elastische kinesiotape het lichaam te stimuleren de klacht zelf te herstellen of te voorkomen.

Werking en effecten van de tape

Door het elastische tape goed aan te brengen, wordt je bovenste huidlaag opgetild, waardoor het onderliggende systeem – o.a. zenuwbanen en lymfevaten – gestimuleerd wordt. De druk in de ruimte tussen huid en onderliggende weefsels wordt verminderd, waardoor pijnprikkels worden tegengegaan en er een betere doorstroom in bloed- en lymfevaten ontstaat. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen en het herstel van het lichaam. 

De tape heeft een aantal belangrijke functies, tw:

  1. ondersteuning van spieren, zonder bewegingsbeperking 
  2. pijnvermindering
  3. ondersteuning van lichaamseigen genezingsprocessen
  4. beïnvloeding van de neurologische en circulatoire systemen

 

Welke klachten kunnen worden verholpen met medical taping?

 

De tape kan worden gebruikt bij de bekende sportblessures, zoals enkels, hamstrings, rugklachten, schouder- en nekklachten, maar geeft ook hulp bij onder andere hoofdpijn, hooikoorts, COPD, maagklachten.

Bel me gerust als je vragen hebt of kom eens langs in de praktijk. Ik sta graag voor je klaar.